De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

125 jaar Viega

In 1899 legde Franz-Anselm Viegener de basis voor het succesverhaal van Viega in Attendorn. Een verhaal van nauwe samenwerking, gedeelde waarden en echte pioniersgeest. Dit maakt ons tot op de dag van vandaag een van de wereldmarktleiders in installatietechnologie.

We kijken terug op wat ons sterk heeft gemaakt. We kijken vooruit naar wat we willen bereiken met innovatieve kracht en een duidelijke visie. En naar wat het hart van Viega is: onze medewerkers. Aan de mensen wiens ideeën Viega hebben gemaakt tot het bedrijf dat het vandaag is en zal zijn in de toekomst.

Vier dit zeer speciale jubileum met ons mee!

De oorsprong die ons sterk maakt.

1 / 10

Viega als wereldmarktleider

125 jaar geleden behoorden de eerste klanten tot naburige brouwerijen en herbergen in Attendorn. In de jaren 1930 is Viega al een van de toonaangevende leveranciers van afvoer- en overloopventielen voor wastafels, gootstenen en baden in Europa. De tweede helft van de 20e eeuw wordt vooral gekenmerkt door innovaties in pijpaansluitingstechnologie voor drinkwater en verwarming. Met het eerste complete drinkwatersysteem wordt Viega steeds meer een systeemaanbieder. Persaansluitingstechnologie voor koper is klaar voor serieproductie. Tegelijkertijd investeert het bedrijf aanzienlijk in nieuwe locaties, markten en medewerkers. Tegenwoordig heeft het wereldwijd meer dan 5,000 medewerkers en is het de wereldmarktleider voor metalen perssystemen.

Viega kan terugkijken op een zeer succesvolle geschiedenis. Dit hebben we te danken aan onze innovatieve kracht, onze kwaliteitsnormen, maar vooral aan onze medewerkers. Onze reis is verre van voorbij. We willen blijven groeien. In Duitsland, in Europa, in de VS, in Azië en in alle andere Viega-markten wereldwijd.

Anna Viegener and Walter Viegener, Chair of Shareholder Committee, Viega Holding GmbH & Co. KG

In de jaren '60 zet de familie de koers uit voor internationalisering. In 1982 richt ze het eerste filiaal op in Frankrijk. Tegenwoordig heeft Viega 24 eigen verkoopfilialen op vier continenten.

In 1999 betreedt het familiebedrijf de Noord-Amerikaanse markt. Met de overname van de Vanguard Group in 2005, een Amerikaanse fabrikant van kunststof leidingsystemen, blijft het bedrijf groeien. Vier jaar later begint de bouw van een nieuw productiecentrum in McPherson, Kansas. In 2019 bouwt Viega uiteindelijk een nieuw Amerikaans hoofdkantoor in Broomfield, Denver, Colorado, inclusief een modern seminariecentrum. De verhuizing naar de oostkust van de VS volgt in 2023. Met zijn ultramoderne Experience Centre in New York creëert Viega een internationaal vlaggenschip voor kennisoverdracht.

In 2013 gaat Viega naar Azië: er wordt een nieuwe locatie gebouwd in Wuxi, China, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Shanghai. Daar worden de Zhilian- en Cleverpress-persaansluitsystemen geproduceerd, die speciaal zijn afgestemd op de Chinese markt. Vijf jaar later, de stap naar India: Viega opent een nieuw productiecentrum voor voorwand- en afvoertechnologie, specifiek voor de Indiase markt, in Sanand bij Ahmedabad, de hoofdstad van de staat Gujarat.

Tegenwoordig ontwikkelt en produceert het bedrijf op tien locaties wereldwijd. Het exporteert ongeveer 17.000 artikelen naar 75 landen, voornamelijk via eigen verkooporganisaties. Met zijn hoge kwaliteitsnormen en servicegerichtheid heeft Viega zijn oplossingen over de hele wereld gevestigd.

De mensen staan centraal.

Viega is en blijft een familiebedrijf. Dat maakt ons tot wat we vandaag de dag zijn. Van generatie op generatie hebben we de waarden van ons bedrijf behouden en ontwikkeld. Dit schept een bijzonder hechte band tussen de oprichtersfamilie en onze medewerkers. En een sfeer van vertrouwen en samenwerking - de basis voor onze voortdurende groei.

Sterke waarden en een duidelijke houding kenmerken onze cultuur bij Viega. We staan voor loyaliteit, verantwoordelijkheid en duurzaamheid in alles wat we doen. We geloven sterk dat zo'n houding vruchten afwerpt: voor ons succes en voor onze medewerkers.

Anna Viegener, Chair of Shareholder Committee, Viega Holding GmbH & Co. KG

Ons verhaal begon 125 jaar geleden met een visie. Maar zonder slimme geesten zou deze visie nooit werkelijkheid zijn geworden. Over generaties heen hebben onze medewerkers bijgedragen aan de groei van ons bedrijf. We danken ons succes aan hun toewijding en passie.

Walter Viegener, Chair of Shareholder Committee, Viega Holding GmbH & Co. KG

Innovatie drijft ons.

Viega richt zich al 125 jaar op innovatie. Ons doel is om altijd een stap vooruit te zijn en nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor het handhaven van de hygiëne van drinkwater, het verbeteren van energie-efficiëntie en het verhogen van het comfort in gebouwen. Innovatie is en blijft de drijvende kracht achter ons succes.

Claus Holst-Gydesen, Chariman of the Management Board, Viega Holding GmbH & Co. KG

Innovatie is een terugkerend thema in de geschiedenis van Viega. Aan het eind van de jaren 1980 revolutioneert het bedrijf de markt met persverbindingstechnologie en verandert het fundamenteel de manier waarop vakmensen werken. Dankzij consistente doorontwikkeling van koperen fittingen naar roestvrijstalen en stalen fittingen, en de ontwikkeling van grotere diameters, wanddiktes en belastingen, kunnen de voordelen van deze technologie nu ook worden benut in grotere gebouwen, industriële installaties, schepen en gemeentelijke voorzieningssystemen.

Met AquaVip Solutions verandert Viega in 2020 fundamenteel het begrip van drinkwaterinstallaties in gebouwen. Het bekijkt installaties voor het eerst holistisch. Dit transformeert drinkwaterinstallaties tot drinkwaterbeheersystemen die zich niet langer alleen richten op waterhygiëne, maar ook op duurzaamheid en een hoge energie-efficiëntie.

Twee voorbeelden uit 125 jaar van voortstuwing. Elke innovatie dient één doel: het verbeteren van het leven van mensen. Omdat wij onze oplossingen zien als niet alleen technische bouwuitrusting, maar als levenslijnen voor de gebouwen van morgen.

Wij nemen verantwoordelijkheid.

Wij nemen de waarden die ons als familiebedrijf kenmerken serieus. Hieronder valt ook het nemen van verantwoordelijkheid. Duurzaamheid maakt daarom integraal deel uit van ons DNA. We begrijpen duurzaamheid in twee dimensies: enerzijds ontwikkelen we technologieën en oplossingen die helpen om het water- en energieverbruik in gebouwen te verminderen en bovendien duurzaam zijn dankzij hun hoge kwaliteit. En met onze inzet voor digitaal bouwen ondersteunen we onze gespecialiseerde partners bij het plannen en bouwen van duurzame gebouwen. Anderzijds hebben we ons ook gecommitteerd aan duidelijke duurzaamheidsdoelen. Wij streven ernaar uiterlijk in 2035 klimaatneutraal te zijn. Onze duurzaamheidsstrategie is afgestemd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Voor ons betekent verantwoordelijkheid echter ook directe hulp bieden. Met de Viega Foundation willen we ondersteuning bieden waar we ook een bedrijfsspoor achterlaten. De non-profit bedrijfsstichting ondersteunt projecten in India om de basisvoorwaarden te creëren voor een gezond leven: schoon water, basis-sanitair en hygiëne.

Met de Viega Foundation nemen we verantwoordelijkheid voor mensen voor wie het belangrijkste voedsel een schaars goed is: schoon water. Met onze non-profit bedrijfsstichting bevorderen we technologische oplossingen die de kwaliteit van leven van de lokale bevolking verbeteren.

Franz Viegener, Member of the Shareholder Committee, Viega Holding GmbH & Co. KG