De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Prevista Dry voorwandsysteem

De flexibele en stijlvolle oplossing voor barrièrevrije badkamers

Voor barrièrevrije badkamers gelden duidelijke voorschriften. Zo is er bijvoorbeeld de DIN 18040-2-norm ‘Barrièrevrij bouwen’. Belemmeringen op het vlak van toegankelijkheid zijn echter niet gestandaardiseerd. En ook niet voor de badkamers waarvoor vaklui oplossingen zoeken. Het systeem dat aan de normen beantwoordt én stijlvol en flexibel is? Prevista Dry van Viega.

Met het Prevista Dry voorwandsysteem biedt Viega de mogelijkheid om bij moeilijke plattegronden barrières af te bouwen. Alles draait daarbij rond flexibiliteit. Prevista Dry is in de hoogte en in de diepte verstelbaar. En ook de uitrusting van de voorwandelementen is flexibel.

Iedere CM benutten

Barrièrevrij bouwen, dat is geen eenvoudige opdracht. Zo is een gemiddelde badkamer niet groter dan 9 m2. Heel wat badkamers halen deze oppervlakte zelfs niet. Ze komen uit op een luttele 6 m2. In die gevallen blijft dus de vraag: hoe kan een rolstoelgebruiker of iemand met zijn verzorger zich in zo’n kleine ruimte bewegen?

Het is dan ook belangrijk dat vooral bij renovaties – maar uiteraard ook bij nieuwbouwprojecten – iedere centimeter benut wordt. In de natbouw is dat nagenoeg onmogelijk. In de droogbouw kan het wel. Met een voorwandsysteem waarover Viega op het vlak van flexibiliteit en aanpasbaarheid constructief heeft meegedacht. En dan komen we uit bij Prevista Dry en Prevista Dry Plus (als railsysteem).

Ruimte creëren en vormgeven

Om in een bestaande badkamer plaats te winnen, moeten voorwandconstructies dicht op het metselwerk aangebracht worden. Voor de Prevista Dry-elementen is − zonder bekleding en wandtegels en bij een afvoeroplossing in DN 90 − maar 145 mm bouwruimte nodig. Met dit systeem kunnen vaklui badkamers bovendien individueel vormgeven, om bovenop de plaatsing van de sanitaire elementen toch nog zo veel mogelijke bewegingsruimte te creëren.

Vooruitziend en comfortabel bouwen

Hulpverleners hebben behoefte aan bergruimte. Met Prevista Dry Plus kan die makkelijk in de voorwanden geïntegreerd worden. Zo neemt de bergruimte geen andere plaats in. En zo is, anders dan bij rekken, het risico op verwonding onbestaande. 

Misschien heeft de gebruiker bij de renovatie van de badkamer nog geen behoefte aan assistentiesystemen. Maar de nodige voorzorgen kunnen zeker al genomen worden. Zoals voorwandelementen voor de bevestiging van grepen en steunen. Zodra de behoefte er wél is, kunnen achteraf snel steungrepen aan het toilet worden geplaatst.

Het toilet zelf kan ook in de hoogte versteld worden. Dat begint al bij het Prevista 8521-standaard-toiletelement. Van bij de ruwbouwinstallatie wordt al een variabele hoogte van de bevestigingsbouten tussen 33 en 39 cm voorzien. En het Prevista 8521.32-toiletelement biedt nog meer comfort. De gebruiker kan de zithoogte van dit element immers met één druk op de knop tot 8 cm verstellen.

Stroomaansluiting

Bij de verbouwing van een badkamer zijn ‘enkele meters kabel meer’ geen kostenfactor. Die enkele meters kunnen (later) wel renderen. Wanneer een douche-toilet achteraf moet worden geplaatst, bijvoorbeeld. Of om een elektronische bedieningsplaat als oriënteringshulp te verlichten. Dat kan allemaal met de Prevista-toiletelementen die standaard al een geschikte afvoerbuis hebben.

De in hoogte verstelbare wastafel is uitermate comfortabel, voor mensen in alle leeftijdsgroepen en van alle generaties.

Prevista Dry in cijfers

  • 9 m2: de gemiddelde badkamer is maar zo groot
  • Maar 145 mm bouwruimte nodig bij DN 90
  • Wastafel-element: 20 cm in de hoogte verstelbaar
  • Toilet-element (Prevista 8521.32): 8 cm in de hoogte verstelbaar

De voordelen van het Viega Prevista Dry voorwandsysteem

  • In de hoogte en in de diepte verstelbaar
  • Met 145 mm bouwruimte de ideale oplossing
  • om in droogbouw iedere cm te benutten
  • Bergruimte kan geïntegreerd worden
  • Bevestigingsmogelijkheden voor steungrepen.