De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Het gebouw van de toekomst

Viega geeft vorm aan de gebouwen van de toekomst - en maakt zowel de bouw- als de exploitatiefase van gebouwen duurzamer en efficiënter. Op onze hoofdzetel in Attendorn laten wij zien hoe deze toekomst eruit kan zien.

Ons seminarcentrum Viega World in Attendorn is een slim gebouw dat voldoet aan de nieuwste normen. Met de innovatieve Building Information Modelling (BIM) konden wij de gehele levenscyclus van het gebouw vooruit plannen. Dat maakt het gebouw beter - van de bouwfase tot en met de exploitatiefase. Als referentieproject voor de toekomst van de bouw zet Viega World een nieuwe maatstaf voor integrale planning met BIM.

Het koppelen van gegevens bij de bouw en exploitatie van gebouwen, zijn een essentieel onderdeel van Viega World, gekoppeld aan onze eis voor kwaliteit en duurzaamheid. Van planning en exploitatie tot en met de oplevering, is het gebouw ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, duurzaamheid - en voldoet daarmee aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

Wij zijn ervan overtuigd, dat wij vandaag bouwen voor morgen. Dat geldt zowel voor de beslissingen die we nemen, als voor de processen die we nu in gang zetten. Wij denken in oplossingen, niet in producten. Daarom zetten wij ons echt in om oplossingen te leveren, voor een leefbare toekomst - en om die actief mee vorm te geven. De bouw van de toekomst zal datagestuurd en geïntegreerd zijn, zodat de eisen voor bouw en gebruik niet alleen kunnen worden voorzien, maar ook worden opgenomen in een slim bouwproces.

Met de bouw van het nieuwe opleidingscentrum documenteren wij onze merkfilosofie door integrale planning met de BIM-methode en door een energiestandaard die gericht is op de hoogste normen op een grondstofbesparende en duurzame manier. Viega World staat daarmee in het middelpunt van het merk Viega.

Ulrich Zeppenfeldt (Vice President Global Sales Service), Viega

De toekomst is "Smart"

Slimme gebouwen zullen een belangrijke rol spelen in onze toekomst. Studies schetsen al hoe ons leven eruit zou kunnen zien. Een enkel slim huis wordt een gelinkt aan een slimme stad in een slimme wereld. Maar als we een blik werpen op het bouwproces, is het belangrijk om de technologie achter de vier muren en alle eisen die daarbij komen kijken te begrijpen. Want ook hier is het linken van alle elementen een kernpunt. In het gebouw van de toekomst kijken we niet alleen naar de ruimte op zich, maar naar alle ruimtes holistisch. Met hun voordelen, de systemen en verbindingen als een geheel. Voor ons kan elke ruimte, in een leefruimte veranderd worden.

Toelevering en connectiviteit de hoogste prioriteit

Het kijken naar het totaalconcept is vanaf het begin van het traject onderdeel geweest van Viega World. De (architecturale) planning van het gebouw was gebaseerd op het gebruiksconcept en de daaruit voortvloeiende technieken van het gebouw. De technieken vormen daarom de basis van de gebouwstructuur en is met alle onderdelen en voorzieningen van meet af aan meegenomen. Dit zorgt voor een zeer efficiënte en duurzame exploitatiefase, ook na voltooiing van de bouwfase. Zo is de bouwplanning gericht op natte ruimtes, verwarmings- en ventilatiesystemen, de kantine en de keuken of de daarvoor benodigde tracés.

Duurzaamheid verankerd in de levenscyclus

Al in de planningsfase van Viega World speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Als familiebedrijf denkt Viega vooruit op de lange termijn. Dat betekent dat bij de bouw ook de gehele levenscyclus van het gebouw werd gepland, rekening houdend met langdurig gebruik en eventuele ontmanteling. 

Digital construction als competentie

Plannen, opleiden, bouwen. Wij bekijken elke ruimte holistisch als een individueel object. Wij veranderen ruimtes in leefruimtes, in een geïntegreerd gebouw van de toekomst. Kom meer te weten over ons ontwerp, onze visie en onze technologieën op het gebied van digital construction als competentie. 

Digital construction als competentie

De vier inhoudelijke beloften