De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

‘Visign’-bedieningsplaten: individueel design voor individuele badkamers

Zaventem, 11 mrt. 2019

Uw juiste ontwerp en techniek selecteren in een veelheid aan trends. Dat is de uitdaging. Hoe tovert u uw badkamer om in uw hoogstpersoonlijke feel goodplek? De Viega-bedieningsplaten uit het omvangrijke assortiment Visign bieden u de antwoorden. Ze combineren de perfecte vorm en functie en voldoen zo aan de hoogste eisen in elke badkamer.

Badkamers zijn net zo veelzijdig als hun gebruikers. Daarom biedt Viega met de series Visign for More en Visign for Style een uitgebreid aanbod aan bedieningsplaten. De keuze voor de perfecte bedieningsplaats is altijd een kwestie van smaak en heeft minder te maken met de gebruikte techniek. Bevindt zich achter uw muur een Prevista-toiletvoorwandelement van Viega? Dan combineert u alle Visign-bedieningsplaten naar hartenlust met de achterliggende spoelreservoirs. En dat ongeacht de toepassing.

Meer dan 50 standaard leverbare ontwerpvarianten in de sprekendste materiaalsamenstellingen en extra speciale kleuren: dankzij die ingrediënten geven de Visign-bedieningsplaten uw moderne leefomgeving een persoonlijke touch. Een bescheiden aankleding in passende kleuren, natuurlijke trend vergezeld van warme kleuren en zachtmoedige materialen of een opvallend glossy stijl met heldere contrasten: Visign-bedieningsplaten bieden voor ieder wat wils.

Moderne ledtechniek en inbouw in tegelvlak
Design herbergt vele facetten. Een ervan is het thema ‘licht’. De bedieningsplaten Visign for More 202 en Visign for More 205 Sensitive zijn standaard uitgerust met moderne ledtechniek. Die fungeert als sfeer- of oriënteringsverlichting. Varianten Visign for More 201 en Visign for More 204 zijn dan weer verkrijgbaar met optioneel verlicht inbouwkader. Ze beklemtonen vakkundig het ontwerp en zijn een meerwaarde voor uw badkamerinrichting.

Gaat u voor een watermerk? Dan kiest u voor een inbouwplaat in het tegelvlak. Die wordt naadloos in de wand gevoegd en vormt een mooi aansluitend glad oppervlak met de rest van de wand.

Een schone zaak
Voor de Visign-bedieningsplaten hechten we bij Viega veel belang aan een gemakkelijke reiniging met materialen zoals glas of RVS. Met de Visign for More 205 Sensitive en Visign for Style 25 Sensitive bieden we twee touch free varianten. Die werken alleen als u uw hand vanop korte afstand voor de gewenste spoelfunctie houdt. Het resultaat? Kiemen en bacteriën krijgen minder kans.

Ook de speciale inwerpschacht voor reinigingsblokjes geeft de dagelijkse hygiëne een boost. Zo blijft het keramische gedeelte ook zonder onaantrekkelijke toiletblokjes proper en fris. En dat bij elke spoelbeurt.

Viega werkt samen met ARTEFAKT design (Darmstadt, Duitsland) voor de ontwikkeling van het assortiment bedieningsplaten. Voor de Visign-reeks haalden de ontwerpers de mosterd bij wereldwijde trends. Zo krijgen badkamerconcepten met toilet en urinoir een nieuwe interpretatie.
 

In zijaanzicht wordt de bijzonder geslaagde vormgeving van Visign for More 200 duidelijk. De bedieningstoetsen golven de gebruiker tegemoet, en tonen tegelijk duidelijk de functie voor grote en kleine spoelhoeveelheid. Beide toetsen zijn van de wand losgekomen en lijken er voor te zweven. Voor de hoge kwaliteit van de vormgeving en het innovatiegehalte ervan, kreeg Visign for More 200 de internationaal erkende prijs "Design Plus powered by ISH 2019".

Echt uniek voor bedieningsplaten is het gebruik van een oppervlak van echt gefineerd hout. Door het aangename gevoel en de buitengewone visuele kwaliteiten ervan brengt het gebeitste hout de natuurlijkheid en warmte van gerookte eik in de badkamer.

Visign for More 200 is bovendien verkrijgbaar in een variant van RVS met de kleur antraciet en verguld maar ook met een warme koper-goudkleurige tint. Viega zorgt voor een bijzonder licht uiterlijk met een versie van hoogwaardig enkel veiligheidsglas, die met de kleurstelling diepzwart en verkeerswit wordt aangeboden.
 

De designtaal van de bedieningsplaat Visign for More 201 speelt met de unieke verwerking ervan. Ze wordt uit een enkele zeer dunne RVS plaat gemaakt, in zogenaamd one piece-optica, gelaserd en geperst. In een zacht vloeiende vorm verheffen de toetsen voor beide spoelhoeveelheden zich uit de streng puristische grondplaat. Achim Pohl, gediplomeerd designer en CEO van ARTEFAKT design (Darmstadt, Duitsland), beschrijft Visign for More 201 "als een maximaal puristisch gevormde bedieningsplaat. De vervaardiging uit één stuk RVS verleent haar een uniek karakter, terwijl de zacht vloeiende toetsvormen op de interface voor de gebruiker een verleidelijke emotionaliteit oproepen." De tactvolle verlichting, die als ledinbouwkader optioneel verkrijgbaar is, ondersteunt het bijzondere karakter van deze nieuwe bedieningsplaat.
Visign for More 201 is gemaakt van geborsteld of verguld RVS, en is verkrijgbaar in de kleuren verkeerswit en antraciet. Inbouw in het tegelvlak is mogelijk.
 

Door het klassieke duwen te vervangen door een volledig nieuw bedacht draaien, zet Visign for More 202 de traditionele inschakeling van de toiletspoeling op z'n kop. Via elektronica die achter de knop zit, wordt de eigenlijke spoeling ingeschakeld.
De nieuwe aanpak van de vormgeving toont zich ook door puristisch en organisch op een unieke manier te combineren. De organisch gevormde knop vormt zich als een beeld uit de consequent puristisch gehouden grondplaat. Die ligt bovendien extreem vlak tegen de wand aan. Ledverlichting omkadert in de duisternis de knop en ondersteunt de aparte designtaal.
Visign for More 202 past qua kleur in elke inrichting: Behalve RVS in verkeerswit, verkeerswit/verchroomd en verguld zijn ook persoonlijke lakken in veel speciale kleuren verkrijgbaar.
 

Visign for More 204 is een cool understatement, en het is de creatieve doorontwikkeling van het bekende Visign for More 104. Het valt vooral op door de precieze lijnvoering van beide pallen: een langer voor de grote spoelhoeveelheid, en een kleiner voor de kleine spoelhoeveelheid. Een gereserveerde achtergrondverlichting, via een optioneel verkrijgbaar ledinbouwkader, ondersteunt het minimalistische design en zorgt voor oriëntering gedurende de nacht. Achter de buitengewone esthetiek huist de nieuwste techniek in de vorm van een elektronische activering. Met een lichte aanraking van de pallen, schakelt u de toiletspoeling direct in.
Visign for More 204 overtuigt door RVS met een uitgebreide keuzemogelijkheid in vele varianten: afdekplaat en pal geborsteld, afdekplaat en pal antraciet, afdekplaat en pal gepolijst, afdekplaat en pal verguld, afdekplaat antraciet en pal geborsteld. Metaal- en speciale kleuren ronden het aanbod af.
 

Touch free, spoelcomfort, een zacht vloeiende rand en een zwart glaselement, dat licht en glans verleent. Visign for More 205 sensitive staat voor de emotioneel gevormde designtrend in badkamers. Die combineren we graag met de hoogst mogelijke functionaliteit. Uw hand op korte afstand voor de gewenste functie houden volstaat om de spoeling in te schakelen. Benadert u de bedieningsplaat vanaf ongeveer 2,5 meter? Dan verlichten de overeenkomstige velden het centrale designkenmerk in een gepixelde lichtwolk.

Visign for Style 20 is een designklassieker van het assortiment Visign-bedieningsplaten van Viega. Dat stellen we nu ook met een herwerkte look voor. De contouren zijn verscherpt, het gevoel verbeterd, en de techniek aangepast. Het ontwerp blijft gekenmerkt door de ronde spoeltoetsen in combinatie met een rechthoekige kadergeometrie. De toets voor de grote spoelhoeveelheid is convex gevormd, welft zich gereserveerd naar buiten naar de gebruiker toe. De toets voor de kleine spoelhoeveelheid is hol en naar binnen gewelfd.
De zeer dunne plaat met een totale hoogte van maar acht millimeter voegt u met een speciaal inbouwkader ook in het tegelvlak van de betreffende wand in.
Visign for Style 20 is vervaardigd uit een hoogwaardige kunststof in wit-alpin, edelmat en is ook verchroomd verkrijgbaar.
 

Ongekunstelde rechtlijnigheid vormt het ontwerp van Visign for Style 21. Door de asymmetrische verdeling van de vlakken in twee toetsvelden van verschillende grootte herinnert het design aan een hoogwaardige lichtschakelaar, maar neemt het tegelijk de opdracht van een zelfverklarende bediening op zich. Een groot toetsveld voor de grote spoelhoeveelheid, en een klein toetsveld voor de kleine spoelhoeveelheid. Het Duitse ARTEFAKT design dat het nieuwe assortiment bedieningsplaten samen met Viega ontwikkelde, vulde het consequent minimalistische design aan met een opbouw op de wand van maar acht millimeter hoog. Draagt een doorgaand plat oppervlak aan de wand uw voorkeur weg? Dan kiest u voor het optioneel verkrijgbare inbouwkader, waarmee de bedieningsplaat in het tegelvlak kan worden ingebouwd.
Door het gebruik van hoogwaardige kunststof in wit-alpin en edelmat, komt Visign for Style 21 in elke badkamer tot haar recht. Deze variant is ook verchroomd verkrijgbaar.
 

Zacht geometrische vormen dringen altijd sterker tot de badkamer door, en worden nu met Visign for Style 23 aangevuld. Door de zacht vloeiende contouren en stalen bevestigt het de trend van een emotionele woonruimte. Een mooi vormgevingsdetail van deze bedieningsplaat is het vlak afsluitende uitlopen van de toetsen tot aan de buitenste grenzen. Het afgeronde en verchroomde draagframe doet denken aan een smartphone. Door tien kleurvarianten, naar keuze in passende kleuren of in contrastrijke Bicolor-uitvoering, heeft Visign for Style 23 talrijke mogelijkheden voor een heel individuele badkamerarchitectuur.

Gewoonlijk worden bij toiletbedieningsplaten de toetsen horizontaal naast elkaar geordend. Bij Visign for Style 24 kozen de designers van ARTEFAKT design (Darmstadt, Duitsland) een andere weg: Ze worden verticaal onder elkaar gerangschikt en bevinden zich opvallend in het midden van de plaat. Het lijkt wel alsof ze een esthetisch uitroepteken zetten. De hoge waarde en de kwaliteit van de bedieningsplaat vallen vooral op bij de Bicolor-varianten: Hoogglanzende oppervlakken gecombineerd met mat gepolijste aluminiumtoetsen geven Visign for Style 24 een exclusieve uitstraling.
Naar wens zijn ook hiervoor metaal- en speciale kleuren, en een inbouw in het tegelvlak mogelijk.
 

Visign for Style 25 sensitive is een bedieningsplaat, die volledig touch free werkt en die ook duidelijk is. En dat in zuiver witte uitvoering met gerasterde lichtpunten. Die symboliseren de bedieningsvelden. De fotoluminescerende lak, die de hoogwaardige bedieningsplaat veredelt, laadt overdag en bij kunstlicht op. En dient als sfeervolle oriënteringsverlichting in de duisternis. Vorm en afwerking van deze touch free Visign-bedieningsplaten roepen de ervaring en het gevoel van een moderne en hoogwaardige smartphone op. Visign for Style 25 sensitive staat dus synoniem voor touch free elegantie.

Terug