De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Viega haalt hoogste WELL-score met Prevista

België, 3 feb. 2021

Het Prevista-voorwandsysteem van Viega telt door zijn flexibiliteit en snelle, eenvoudige installatie steeds meer fans onder de vaklui. Gebruikers waarderen dan weer vooral de waterbesparing, het gebruiksgemak en de hygiëne. Kortom, Prevista legt de lat hoog. Zo hoog zelfs, dat de Viega-innovatie een 4-sterren WELL-label kreeg voor huishoudelijk gebruik en 6 sterren voor openbare toiletten. Een primeur in de geschiedenis van het label.

Wat is Prevista? Als specialist in sanitair en HVAC ontwikkelde Viega, in nauwe samenwerking met installateurs, studiekantoren en Architecten dit nieuwe staaltje van innovatieve voorwandtechniek. Het Prevista-systeem is gebaseerd op een modulaire platformstrategie die het aantal onderdelen sterk reduceert. Met de productlijnen ‘Pure’, ‘Dry’ en ‘Dry Plus’ is Prevista zeer veelzijdig: voor nat- en droogbouw, voor constructie voor de wand of vrijstaand in de ruimte.

Wat is WELL? Dit label is een onafhankelijk classificatiesysteem dat binnen de vakorganisatie VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) werd ontwikkeld om sanitaire armaturen - zoals kranen en spoelreservoirs - te beoordelen op duurzaamheid, efficiëntie, hygiëne en comfort. De bedoeling is om projectontwikkelaars, voorschrijvers, installateurs en gebruikers te helpen de juiste keuze te helpen maken voor elke toepassing.

Opvallend laag waterverbruik

Efficiënt watergebruik is de belangrijkste van de WELL-criteria voor toiletreservoirs. De test gebeurt bij verminderde nominale volumes spoelwater, maar met volledige functionaliteit. De Prevista-voorwandtechnologie behaalde een volledige spoeling met maximale waterefficiëntie volgens norm EN 997. Dat leverde, samen met de instellingen voor low-flow-spoeling, de hoogst mogelijke score op in de categorie Home. Bovendien is de spoeling eenvoudig in te stellen, zonder gereedschap. Tussen 3,5 en 7,5 liter voor een grote spoeling, tussen 2 en 4 liter voor de kleine spoeling.

Hoogste punten voor hygiëne

In de categorie Public zijn er bij de WELL-evaluatie nog twee extra hygiënecriteria: een optie voor contactloze bediening en de mogelijkheid van automatische spoeling (tijdens periodes dat het toilet niet wordt gebruikt). Viega biedt beide functies, met de bekroonde Visign for Style, Visign for More en Visign for Public contactloze spoelopties, en een optioneel systeem voor automatische spoeling. Het WELL-panel kende daarom ook op deze criteria alle punten toe.

Voor alle inbouwomstandigheden

Het Viega-spoelreservoir kan in de gemetste muur of in een staanderconstructie worden ingebouwd, waarbij in beide gevallen exact hetzelfde toiletreservoir wordt gebruikt. Dit maakt de installatie veel eenvoudiger. Zo kunnen aannemers of consumenten de bedieningsplaat in een later stadium van het project als designelement kiezen, samen met de badkamerindeling en -inrichting

Terug