De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Viega Tempoplex nog handiger en compacter met verticale doucheafvoer

België, 3 feb. 2021

Centrale afvoerbuis voor eenvoudigere montage

De Viega Tempoplex doucheafvoer wordt alom gewaardeerd om zijn hoge afvoercapaciteit en het fraaie design van de afdekkap. Een designupdate met verticale afvoer maakt het nu nog interessanter voor de installateur, waarbij de benodigde inbouwruimte aanzienlijk kleiner wordt. In combinatie met de gecentreerde afvoerbuis wordt het ook eenvoudiger om een achterafmontage langs de onderkant uit te voeren.

Regendouches en douches met een grote kop zijn bij consumenten en bouwheren erg in trek. De Tempoplex doucheafvoeren van Viega met hun hoge afvoercapaciteit zijn daarvoor ideaal geschikt. De nieuwste uitvoering met een centraal geplaatste verticale afvoer met een diameter van 90 mm heeft bijvoorbeeld een afvoercapaciteit van 0,62 l/s. Toch slaagde Viega erin de benodigde ruimte onder de douchebak verder te reduceren. De opbouwhoogte van de afvoereenheid bedraagt nu slechts 80 mm, en in totaal slechts 137 mm inclusief de buisaansluiting.

Extra installatievoordelen
Dit betekent onder meer dat de hertekende Tempoplex-afvoer het achteraf inbouwen van prefab badkamers makkelijker maakt. Dit is mede te danken aan de centrische aansluiting, waardoor je niet langer de afvoerleiding moet verleggen. De verticale Tempoplex is geschikt voor aansluiting van zowel DN 40 als DN 50. Dat vereenvoudigt bovendien het voorraadbeheer, en de installateur heeft altijd een passende afvoer bij de hand.

De verchroomde afdekkap van de Tempoplex afvoer is makkelijk afneembaar. Hierdoor kunnen gebruikers zowel de geurafsluiter als de haarvanger snel en eenvoudig verwijderen en reinigen.

Terug