De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Integraal bouwen met BIM

1 / 2

Het bouwproject wordt sinds het begin van de planning, wetenschappelijk ondersteund door de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen. Dankzij deze samenwerking verwerven wij fundamentele inzichten, die het gebouw van de toekomst en het gebruik van een digital twins in de exploitatiefase vormgeven - en daarmee ook Viega World ondersteunen.

Dit leidde tot een volledig nieuwe concept- en procesmatige aanpak, die in de toekomst de standaard zal worden voor dergelijke grootschalige projecten. Het project dient als benchmark, voor een goede planning afgestemd op de vraag en projectontwikkeling in "prestatiefase 0".

Christoph van Treeck (Prof. Dr.-Ing.) (Leerstoel voor energie-efficiënt bouwen – Institute of Energy Efficiency and Sustainable Building), RWTH Aachen

Digitaal bouwen als vakgebied

Uit de bouwtechniek van Viega World en het integrale planningsproces met BIM, putten wij inzichten die weer in nieuwe diensten en producten kunnen worden omgezet. Daartoe hebben wij de Viega Building Intelligence-service gelanceerd, die onze klanten ondersteunt bij innovatief en efficiënt bouwen met BIM.

De vier inhoudelijke beloften