De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Tempoplex: nu ook voor verticale douchebakafvoer

Populair bij gebruikers, makkelijk voor installateurs

Overal waar douchebakken worden geïnstalleerd, springt de verchroomde afdekkap van Viega in het oog. De reden is eenvoudig: het robuuste ontwerp en de eenvoudige reiniging maken deze bekende afvoeren tot de eerste keuze van gebruikers. En de gespecialiseerde vakmensen? Die waarderen dan weer de eenvoudige installatie en de hoge afvoerprestaties. Wist u dat Tempoplex nu ook beschikbaar is voor douchebakken die met een verticale afvoer op de afvoerbuis moeten worden aangesloten?

Voor welke douchebakken?

De nieuwe Tempoplex-afvoer met verticale aansluiting is geschikt voor douchebakken met afvoergaten van 90 mm diameter. Zelfs de afvoer van grote regendouches is betrouwbaar met de hoge afvoercapaciteit van 0,62 l/s, bij een opstuwhoogte van slechts 15 mm.

Toch heeft de verticale Tempoplex sifon een uiterst compacte vormgeving. Het afvoerhuis is slechts 80 mm hoog. De totale afmeting met buisaansluiting bedraagt slechts 137 mm. Of de afvoerbuis nu voorzien is in DN 40 of DN 50, beide afmetingen kunnen met een manchetverbinding aan dezelfde afvoer aangesloten worden.

Robuust veilig voor gebruikers

Wanneer particulieren hun droombadkamer inrichten, speelt de douchebak in het beste geval een rol bij de keuze van het ontwerp en de inrichting. Hier kan het design van de verchroomde Tempoplex- kappen regelmatig overtuigen. Maar ook de robuustheid kan een argument zijn om gebruikers over de streep te trekken. Want dankzij de driepuntsbevestiging van de afdekkap staat de gebruiker altijd veilig onder de douche, zelfs als hij op de afvoer stapt.

Installatievoordeel voor vakmensen

Het compacte ontwerp van de nieuwe Tempoplex-afvoer vereenvoudigt de installatie met een verticale afvoer aanzienlijk. Het feit dat afvoerbuizen zowel in de standaardafmetingen DN 40 als DN 50 kunnen worden aangesloten, is bijzonder handig bij badkamerrenovaties. De vakman heeft altijd de juiste afvoer bij zich, ongeacht de situatie ter plaatse. De centrische aansluiting van de Tempoplex-afvoer vereenvoudigt de installatie op twee manieren: de kernboring door het plafond (> 120 mm) is eenvoudig te meten en kan direct onder de afvoer worden geplaatst. Zo moeten de vaklui geen afvoerbochten installeren en besparen ze ook ruimte onder de douchebak.

We need your consent to load the $$service$$ service.

Because we value your privacy, we hereby request your permission to use the following services. You can revoke your consent at any time. To do so, use the link to the "Cookie Settings" at the bottom of the page.

Makkelijk schoon te maken

Wat de gebruiker ook kan overtuigen? De hoge kwaliteit van Tempoplex met verticale uitgang, die in het bijzonder opvalt wanneer de afvoer gereinigd moet worden. Door de ideale stromingskarakteristieken is die grotendeels zelfreinigend en moet hij zelden schoongemaakt worden. 

Nog een extra: centrale reinigingsproblemen zijn al opgelost door het ontwerp. Met een nieuwe haarzeef, die als hulpstuk in de verticale Tempoplex-afvoer wordt geplaatst, kunnen zelfs lange haren snel en makkelijk verwijderd worden. Al wat de gebruiker moet doen, is de haarzeef uit de afvoer nemen en reinigen.

Verwijder de design afdekkap van de drie bevestigingspunten.

Draai de geelgekleurde klok tegen de klok in uit de vergrendeling en verwijder hem.

Spoel de afvoer uit met lage druk, bijvoorbeeld met de doucheslang.

Plaats de klok en eventueel de haarzeef terug. Doe dan de afdekkap erop. Klaar!