De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

‘Megapress S’-persfitting van Viega voor toepassingen met hogere thermische belastingen tot 140 °C

Zaventem, 11 mrt. 2019

Met het leidingsysteem ‘Megapress’ van Viega worden dikwandig stalenbuizen zoals in verwarmings-, koel- en sprinklerinstallaties ‘koud’ geperst. De assortimentuitbreiding van ‘Megapress S’ met afmetingen van 3/8 tot 2 duim brengt de snelle en veilige verbindingstechniek nu ook naar stadsverwarmingsinstallaties. En dat vanaf het eerste toegangspunt in het gebouw volgens AGFW FW 524. Of voor industriële installaties met mediumtemperaturen tot 140 °C. De ‘Megapress S’-persfittingen zijn uitgerust met een ronde FKM-dichting en duidelijk herkenbaar door een wit punt op de persaansluiting en de vermelding ‘FKM’.

Viega’s leidingsystemen ‘Megapress’ en ‘Megapress S’ maken de installatie van stalen dikwandig stalenbuizen veel rendabeler en veiliger. Dankzij de ‘koude’ persverbindingstechniek zijn buisverbindingen van 3/8 tot 2 duim ongeveer tot 60 procent sneller afgewerkt dan wanneer u ze aan elkaar last. Ook restwater in de leidingen is met de ‘koude’ persverbindingstechniek geen probleem. Dankzij ‘Megapress’ verlopen de werken op de bouwplaats merkelijk sneller. De werkwijze met een open vlam vermijden, garandeert ook een hogere veiligheid. En maakt de inzet van een brandwacht overbodig.

Met het leidingsysteem ‘Megapress’ voert iedere HVAC-werkman gespecialiseerd vakwerk uit. En dat ook bij industriële en grote installaties. U hoeft dus geen geschoolde lasser meer aan te trekken. Een groot concurrentievoordeel bij een tekort aan gespecialiseerd personeel.

Multi-inzetbaar
De nieuwe ‘Megapress S’-persfitting met ronde FKM-dichtingen met afmetingen van 3/8 tot 2 duim is geschikt voor installaties met bedrijfstemperaturen tot 140 °C en een volumedruk tot 16 bar. Kenmerkend voor dergelijke installaties zijn industriële toepassingen met hogere thermische belastingen, net als primaire en secundaire leidingen van lokale en stadsverwarmingsinstallaties. En dat vanaf het toegangspunt in het gebouw.

Verschillende organismen bevestigen de kwaliteit van de ‘Megapress S’-persfittingen met FKM-dichting. Werkblad AGFW FW 524 van het Materialprüfungsambt NRW in Dortmund stelt dat de persfittingen met afmetingen van 3/8 duim tot 2 duim geschikt zijn voor gebruik in stadsverwarmingsinstallaties vanaf het toegangspunt in het gebouw. Bovendien testten het Fernwärme-Forschungsinstitut in Hannover en de O-Ring Prüflabor Richter de veroudering van de grondstoffen. Belangrijk om te weten: de nieuwe ‘Megapress S-persfittingen zijn gecertificeerd door controleorganismen TÜV en VdS.

SC-Contur geeft veiligheid
De "Megapress S"-persfittingen zijn vervaardigd uit staal 1.0308 en bevatten een zink-nikkel-coating. U mag ze gebruiken met stalen buizen volgens deze NBN-normen: NBN EN 10255 in draadbuiskwaliteit en NBN EN 10220/10216-1 en NBN EN 10220/10217-1 in rookgasafvoerbuiskwaliteit. Behalve de installatie van naadloze, gelaste, zwarte of verzinkte buizen is ook een installatie met industrieel gelakte of met epoxyhars gecoate buizen mogelijk. Voor de persing van de ‘Megapress S’-persfittingen gebruikt u de bekende ‘Megapress’-persbekken en -persringen met scharniertrekklauw.

Net als alle Viega-persfittingen hebben ook de ‘Megapress S’-persfittingen een SC-Contur. Niet-geperste verbindingen vallen daardoor al meteen bij de dichtheidscontrole op. Na de persing is de persfitting betrouwbaar dicht en direct vol belastbaar.

Terug