Barangaroo International Towers

De Barangaroo International Towers in Sydney (Australië) maken van het centrum een nieuwe economische draaischijf voor de regio Azië-Pacific.

Foto´s

Feiten

Project Barangaroo International Towers
Plaats Sydney, NSW, Australië
Jaar 2016
Soort project Nieuwbouw
Toepassingen Commercieel
Installatie Axis Plumbing, Brown & Moodie, Sydmecare

Volledige beschrijving

Koper-buisleidingssysteem van Viega voor nieuw bedrijvencentrum in Australië.

Door drie nieuwe wolkenkrabbers ontstond aan de rand van de wereldberoemde haven van Sydney (Australië) het centrum van een toekomstige draaischijf voor de economie van de regio Azië-Pacific.

De drie gebouwen van de Barangaroo International Towers beschikken over 49, 43 en 39 verdiepingen. Ze leggen nieuwe normen vast voor de vormgeving van een duurzame werkruimte. Sinds het einde van de bouwwerken in 2016 betrokken belangrijke huurders, zoals Westpac, KPMG en PwC, het gebouwencomplex, dat door het immobiliënbedrijf Lend Lease werd opgericht. De drie uitvoerende installatiebedrijven (Axis, Brown & Moodie en Sydmecare) gebruikten het persverbindingssysteem Profipress van Viega (volgens Australische norm).

Combinatie van hoge productiviteit en hoge kwaliteit
Het project eiste van de lasthebbers het gebruik van een snelle, veilige en betrouwbare technologie voor de installatie van het omvangrijke buisleidingssysteem.

"De belangrijkste reden voor het omschakelen van gesoldeerde verbindingen naar persverbindingen van Viega was tijdwinst. Alleen al het vervoer van gasflessen van de ene etage naar de andere zou veel hebben gekost," verklaart Rob Elliot, bedrijfsleider voor New South Wales bij Axis Plumbing.

"De tijd voor de uitvoering van het project was zeer krap. Viega Profipress gaf ons het voordeel dat we er koper-buisleidingen bijzonder snel, flexibel en veilig mee konden installeren." 

Slimme buisverbindingen

In de drie torens werden voor de drinkwaterleidingen voor warm en koud, en voor de gas- en toevoerleidingen koperen verbindingen van het Profipress-systeem van Viega toegepast. Bovendien geeft Viega ook technische ondersteuning en trainingen ter plaatse.

"Het innovatiefste kernmerk van de producten van Viega is het gepatenteerde SC-Contur, waardoor een per abuis vergeten persing al bij het vullen van de installatie of bij de dichtheidstest opvalt," verklaart Rob Elliot. "De kers op de taart is de betere veiligheid tijdens de bouwwerken en de lichtheid, snelheid en kwaliteit van de installatie."

Ook Brown & Moodie hebben veel vertrouwen in de kwaliteit van de producten van Viega.

"Met SC-Contur kunnen we alle per abuis niet geperste verbindingen snel herkennen," verklaart Quentin Brown, projectleider van Brown & Moodie. "Dankzij de persverbindingstechniek moesten we bovendien geen toestemming vragen om met open vuur te werken. En we kregen zelfs eersteklas technische ondersteuning en training van de Viega buitendienst."