De inhoud van deze pagina is ook beschikbaar in een andere taal. Wilt u de taal wijzigen? Français Nederlands Deze website bevat informatie over landen en markten. Selecteer de website van het betreffende land voor informatie over een specifiek land/een specifieke markt. Landselectie

Terugdraaien Terugdraaien

Zorg voor gezond drinkwater in uw gebouw:

Spoel regelmatig uw leidingen!

Openbare gebouwen, kantoorgebouwen, horecagelegenheden etc. zijn momenteel gesloten of worden in beperkte mate bezocht. Daarom is het goed om nu even stil te staan bij de drinkwaterkwaliteit in uw gebouw. In dit artikel staan een aantal praktische tips. Zo kan u met een gerust hart uw gebouw opnieuw openen en lopen uw medewerkers of bezoekers geen onnodige gezondheidsrisico's. 

Zuiver drinkwater is essentieel voor onze gezondheid. Het drinkwater dat door de openbare netten gedistribueerd wordt, is van de hoogste kwaliteit en wordt aan strenge controles onderworpen. Drinkwater kan slecht worden. De samenstelling ervan kan veranderen in drinkwaterinstallaties, bijvoorbeeld door contact met materialen, opwarming of stagnatie. De eigenaar van een gebouw is verantwoordelijk voor de drinkwaterinstallatie en de kwaliteit van het drinkwater aan élk tappunt. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, moet iedere installatie dan ook perfect ontworpen zijn en volgens de voorschriften geëxploiteerd worden. Stagnatie van meer dan 7 dagen moet ten alle tijden vermeden worden. In veel gebouwen zijn door de huidige COVID-19 maatregelen, langere gebruiksonderbrekingen niet of nauwelijks te vermijden. Het Agentschap Zorg en Gezondheid wijst dan ook op het risico van legionella vorming. Hierlangs lijsten we enkele voorzorgsmaatregelen en tips op die u kan toepassen wanneer uw gebouw terug opent.

  • Is een tappunt langer dan 7 dagen niet gebruikt? Spoel dit tappunt dan grondig door.
  • Spoelen is eigenlijk niets meer dan ervoor zorgen dat er een doorstroming is aan een tappunt, dit kan manueel of automatisch.
  • Doe voor het gebouw opnieuw open gaat een thermische desinfectie.
  • Neem stalen van uw drinkwater en laat dit testen door een erkend labo.
  • Lees het onderstaande document van het Agentschap Zorg en Gezondheid & het WTCB grondig en pas dit toe.

Meer info over onze oplossingen:

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u zo prettig mogelijk te maken, de website te kunnen verbeteren en statistische gegevens te verzamelen. De cookies worden niet gebruikt om gebruikersprofielen aan te maken. Aanvullende informatie vindt u in onze Privacyverklaring