Regelcomponenten
Regelcomponenten

Niet alleen bij de opervlaktetemperatuurregeling zelf toont Viega zijn systeemcompetentie aan, maar ook bij de randapparaten. Het omvangrijke productengamma aan regelcomponenten zoals bijv. kamerthermostaten, regel- en verdelerstations, maakt daarbij de individuele regeling mogelijk van de verwarmings- en koelcircuits.

Kamerthermostaten
Moderne kamerthermostaten regelen de temperatuur tot op ± 0,5 °C nauwkeurig, door in te grijpen op de instelling van de warmtecircuitverdeler en de betrokken verwarmingscircuitventielen te openen of te sluiten. Het verlagen van de temperatuur in de kamer is mogelijk via een klokthermostaat of een externe schakelklok.

 

Instelling
Thermische regelingen zijn in de uitvoeringen 230V of 24V stroomoos gesloten leverbaar. Daarbij zijn er voor een gemakkelijkere montage in de levertoestand stroomloos geopend. Met een klokthermostaat of een externe schakelklok kan voor elke woning een gebruikereigen tijdporfiel worden geprogrammeerd voor het normale bedrijf en de verlagingsfase. Bovendien kan met pomprelais de verwarmingscirculatiepomp zo worden gestuurd, dat ze alleen wordt ingeschakeld als dat nodig is.

 

Compact regelstation
Om het spaarzame en comfortabele bedrijf van een Fonterra oppervlakteverwarming verder te optimaliseren, wordt de voorlooptemperatuur naargelang de buitentemperatuur geregeld met het compacte regelstation. Ze wordt daartoe centraal of in verdelergroepen van tot 15 kW ingezet.

 

Verdelerregelstation, weergestuurd
Dit verdelerregelstation wordt decentraal ingebouwd in een verdeelkast en in principe geleverd met de regelelektronica ECL 100. Ze dekt een vermogen van tot 10 kW.

 

Verdelerregelstation, vaste waarde
Als er een constante temperatuur wordt gevraagd, is er het vaste waarde-verdelerregelstation. Ze wordt decentraak ingebouwd in de evrdelerkast en houdt de voorlooptemperatuur constant.

 

Regelstation voor kleine oppervlakken
Kleine oppervlaktes van douches, badkamers en verwarmingen zonder lage temperatuur-regelkring laten zich met een klein oppervlak-regelstation ideaal regelen. Het dekt een vermogen van tot 10 kW.

 

Verdelerkast
Een verdelerkast biedt plaats voor verdeler, regeling, kogelkranen, basiseenheden en andere regelinrichtingen, en maakt een snelle toegang en snelle tussenkomsten mogelijk.

 

Regelelektronica ECL 100
Deze wordt in combinatie met de Viega compacte regelstations gebruikt, regelt traploos de voorlooptemperatuur en is speciaal aangepast aan de eisen van een oppervlakteverwarmingsregelaar.

 

Multifunctionele regelaars ECL 301
Deze regelaar wordt voor oppervlakteverwarming en -koeling gebruikt. Hij kan als hoofd- en volgregelaar worden gebruikt e laat de aansturing toe van alle systeemcomponenten.

 

Afstandsbediening voor ECL 100/301
In combinatie met de praktische afstandsbedieningseenheid ECA 63 is de multifunctionele regelaar ECL 301 communicatiegeschikt en bijzonder eenvoudig te bedienen vanuit de woonruimte.

Fonterra Heizkreisverteiler
De verwarmingscircuitverdeler laat zich eenvoudig en veilig met de rest van de leidingen verbinden. Vanaf daar voorziet hij de verwarmingscircuits betrouwbaar met de berekende massastroom.
Fonterra Kompaktregelstation
Fonterra Compact regelstation
Verteilerregelstation, witterungsgeführt
Het weergestuurde verdelerregelstation wordt decentraal ingebouwd in een verdelerkast. Het dekt een vermogen tot 10 kW.
Regelelektronik ECL 100
In combinatie met het compacte regelstation, regelt de regelelektronica ECL 100 de voorlooptemperatuur traploos.