Profipress G en Sanpress Inox G met SC-Contur
Profipress G en Sanpress Inox G met SC-Contur

De dubbele zekerheidsfactor voor gas!

De superioriteit van de Viega persverbinding blijkt niet alleen uit de bliksemsnelle montage, maar ook uit een bijzonder hoge mate aan veiligheid. Alle Viega persfittingen voldoen aan alle producteisen gesteld in de NBN D 51-003 en bieden met de Viega SC-Contur een unieke veiligheidsfactor.

Divers en praktijkgericht

Het Profipress G en Sanpress Inox G -assortiment is gecertificeerd voor installaties met gas of vloeibaar gas conform KVBG en stookolie- en dieselolieleidingen conform DIBt. Tot het programma behoren onderdelen in maten van 12 – 54 mm voor de uitvoering van de complete installatie.

 

Persen met veiligheidsfactor

De Viega SC-Contur garandeert dat per ongeluk niet geperste verbindings-plaatsen zichtbaar worden. D.w.z. dat bij een droge dichtheidscontrole, bij een niet geperste verbinding, de druk zichtbaar daalt over het hele drukbereik van 22,0 mbar tot 3,0 bar. Als de dichtheidscontrole wordt uitgevoerd op een druk van
150 mbar, zullen niet geperste verbindingspunten duidelijk zichtbaar lek zijn.

 

Centrale dichtheidscontrole

Indien overal verbindingen met SC-Contur werden verwerkt, kan de dichtheid van de complete installatie met een centrale dichtheidscontrole worden bewaakt. Visuele controle van de afzonderlijke verbindingen is niet meer nodig.

 

Koperen buizen van 12 tot en met 54 mm

Profipress G werd getest volgens de KVBG specificaties met koperen buizen volgens NBN EN 1057.

 

 

Inox buizen van 15 tot en met 54 mm

Het gebruik van het Sanpress Inox G-verbindingsysteem dient samen met de Sanpress Inox G-buizen te gebeuren volgens de eisen gesteld in de NBN D 51-003 A1 in de afmetingen 15 t.e.m. 54 mm. Sanpress Inox G werd getest volgens de specificaties van de KVBG.

 

 

Profipress G met SC-Contur
Sanpress Inox G met SC-Contur
Profipress G met SC-Contur
De Viega SC-Contur garandeert dat per ongeluk niet geperste verbingen zichtbaar worden.
Profipress G: herkenbare verpakking
De gele punt op de zoom, een gele rechthoek en een hoogwaardig, eveneens geel HNBR-dichtelement maken dat Profipress G en Sanpress Inox G optisch niet te verwisselen en duidelijk herkenbaar zijn. De verpakking hoort daar ook bij.