Steptec
Steptec
Wat u ook voor ogen heeft, met Viega Steptec kan het eenvoudig worden gerealiseerd. Basis van de montage zijn twee elementen: rail en verbindingsstuk. Meer is er niet nodig om zelfs uitzonderlijke ideeën en ontwerpen te verwezenlijken. Viega Steptec staat voor flexibele badkamerinrichting met hoog montagecomfort. 
Steptec"/

Eenvoudig te monteren.

De trapeziumvormige verbindingsstukken voegen de systeemrails in een hoek van 90° of 45° samen, zodat de verbindingsstukken afhankelijk van de inbouwsituatie aan de gesloten of de open zijde van de rail kunnen worden gemonteerd. Bij het aandraaien van de inbusschroef haken de verbindings-stukken zo in de systeemrail vast, dat alle optredende druk- en trekkrachten probleemloos worden opgevangen.

 

Eenvoudig te plannen

Voor de berekening van het benodigde materiaal bij grotere objecten is het gratis programma “Snelle ontwerpberekening Steptec” beschikbaar. Via een eenvoudige tabel met vragen wordt een materiaaloverzicht “verbindingsstuk-nauwkeurig” voor afzonderlijke voorwanden of voor complete projecten gemaakt. Even eenvoudig is het na vastleggen van de gegevens voor het betreffende project de bijbehorende montagetekeningen of aanbestedingsteksten te laten maken.

1 Steptec verbinder: Geschikt voor een verbinding in 45° en 90°.


2 De Steptec-rail: aan één kant geopend en daarmee direct op wand, plafond en vloer te schroeven. Met een kantlengte van 40 x 40 mm biedt hij een voldoende groot draagvlak voor de beplanking.
 

3 Eenvoudige en snelle montage: Door het ontwerp van het systeem hoeft slechts één laag gipsplaten (1x12,5mm) of Aqua-KS-platen (1x12mm) te worden aangebracht.
 

4 Speciale modules voor  WC, urinoir, bidet en die kunnen worden aangevuld met verdere modules/ armatuurdragers

 

5 De keramiekbevestiging kan individueel op een voor een mindervalide geschikte hoogte worden aangebracht en ingesteld

 

6 Waterbesparend Viega inbouwreservoir dat met alle Visign-bedieningsplaten kan worden gecombineerd
 

7 Kleine bewegingen bij zeer lichte bediening dankzij wiptechnologie met gecom-bineerde kabeltechniek.
 

8 Brandveiligheid en geluids-isolatie: Viega Steptec voldoet aan de bepalingen van het brandveiligheidsattest conform MLAR en de voorschriften voor gekeurde geluidsisolatie conform DIN 4109, keuring uitgevoerd door het ,Fraunhofer Institut für Bauphysik’ in Stuttgart

 

9 Dankzij In diepte verstelbare afvoerbocht van PP wordt de aansluiting op het afvoer-systeem sterk vereenvoudigd.