Fonterra Base Flat 12
Fonterra Base Flat 12

Voor de installatie van vloerverwarming in bestaande bouw gelden vaak bijzondere bouwkundige eisen en moeten dan ook speciale systemen worden toegepast. Wanneer het daarbij om een individueel geval gaat, kan dat zeer kostbaar zijn. Met Fonterra Base Flat 12 biedt Viega hiervoor nu een betaalbaar alternatief.

Snelle installatie, dunne opbouw


Fonterra Base Flat 12 wordt als een standaard natbouwsysteem verwerkt, waarbij aan de chape een toevoegmiddel wordt toegevoegd. Daarmee blijft de opbouwhoogte van het totale systeem  beperkt tot 35 mm, met isolatieplaat is dat 45 mm.


Dit dunste en snelste chapesysteem op de markt bestaat uit de ND 11 en smart noppenplaten (reeds bekend van Fonterra Base 12/15), uit de superflexibele Fonterra-PB-buis 12 x 1,3 mm en het speciale Base Flat toevoegmiddel voor de chape.
Hierdoor zijn uiterst dunne chapehoogten mogelijk, met slechts

15 mm boven de noppen. Zo is het mogelijk om met Smart noppenplaten een totale opbouwhoogte van slechts 35 mm te hebben, en met ND 11 noppenplaten een totale opbouwhoogte vanaf 45 mm. De geringe opbouw reduceert tegelijk het oppervlaktegewicht van Fonterra Base Flat 12 aanzienlijk.


Een ongekende tijdsbesparing

 

De speciale chape heeft een droogtijd van 5 dagen, en is na 2 dagen reeds begaanbaar.
Dit is voor een natbouwsysteem een ongeziene tijdbesparing!

baste flat vloerverwarming
Extra dun in de chape: Door een nieuw toevoegmiddel is met Fonterra Base Flat 12 nu ook uiterst dunne chape over noppenplaten mogelijk.
nl-NL_Base_Flat_Model_holz_1_174x160.jpg
De warmteoverdracht is bij de uiterst dunne Fonterra vloerverwarming optimaal. Door de perfecte ligging van de PB-buis in de noppenplaat wordt de buis volledig door de chape omsloten.