Installatie en in bedrijfname
Installatie en in bedrijfname

Drinkwater hygiënie begint al voordat het water door de installatie stroomt. Bij productie, transport en ook bij opslag en montage moet verontreiniging worden voorkomen.

Niet alleen bij de berekening en montage, maar ook met de persproef, het spoelen van de installatie en bij de eerste vulling van het systeem is het juist werken een vereiste.

 

Transport, opslag en montage

 

Alle onderdelen in een drinkwaterinstallatie dienen zo te worden getransporteerd en opgeslagen, dat vervuiling tegen dient te worden gegaan. Bescherm middelen, zoals beschermdoppen op de buis, moeten vlak voor de montage worden verwijderd. Viega levert deze doppen voor koperen en roestvast stalen leidingen. Deze maken het mogelijk om eenvoudig en snel een leiding tijdelijk af te doppen en deze te beschermen tegen vuil. Ook tijdens transport op bijvoorbeeld de bedrijfswagen. Daarbij worden alle Viega fittingen verpakt in een gesloten verpakking. Op deze manier zijn de fittingen optimaal beschermd tegen vervuiling tijdens transport en opslag.

 

Persproef

 

Middels de gepatenteerde lekcontrole, het SC-Contur, bent u met Viega verzekerd dat per ongeluk vergeten verbindingen altijd tijdens de persproef  herkenbaar worden. Een drukdaling op de manometer geeft aan dat er een verbinding is welke nog niet juiste geinstalleerd is. Bij situatie waarbij een lange stilstaand van het water te verwachten is,vanaf persproef tot en met in gebruikname, kan men ook volstaan met een droge persproef. Hierdoor wordt vervuiling van het systeem voorkomen, omdat men geen lang stilstaand water in de installatie heeft. Ook biedt de droge persproef uitkomst in geval van kans op vorst. Het SC-Contur werkt al bij een druk van 22 mbar.

transport
Beschermdoppen voor metalen leidingen voor koper en roestvast staal
profipress fittingen
Profipress fittingen worden veilig verpakt geleverd