Eigenaar
Eigenaar

Volgens de drinkwaterwet is de eigenaar verantwoordelijk voor het drinkwater in het gebouw. De gehele installatie vanaf de watermeter valt onder zijn verantwoordelijkheid. Veranderingen aan  en het onderhouden van de installatie valt ook hieronder.

 

Het niet opvolgen van de wet kan worden bestraft met een gevangenisstraf. Dit is bij vele onbekend. Bij het overdragen van de installatie naar de eigenaar moet er worden gewezen op het feit dat hij de installatie regelmatig en voldoende wordt ververst. Dit geldt voor alle tappunten.

 

Bij gebouwen met een verhoogd risico (zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen) is een beheersplan noodzakelijk. Het regelmatig spoelen van de leidingen, wat de verversing ten goede komt is van groot belang. Ook het regelmatig nemen van watermonsters hoort hierbij. Het is aan te raden om voor het beheersplan een erkend adviesbureau in de arm te nemen.

 

Houd drinkwater beheersbaar met systeemoplossingen van Viega

 

Voor de juiste staalname van het drinkwater is het van belang dat er geen vervuiling plaats vind met eventueel gebruikte materialen. Viega levert proefafname ventielen  welke volledige te desinfecteren zijn. Hiermee bereikt u een 100% zuiver waterstaal.

drinkwater
Bent u zich bewust als eigenaar van uw taken voor veilig drinkwater?
Easy_Probenahme_174.jpg
Volledig desinfecteerbaar staalafname ventiel