Fonterra Reno
Fonterra Reno

Fonterra Reno maakt met zijn slechts 18 mm dikke systeemplaten uit gipsvezel de inbouw van een krachtige vloerverwarming mogelijk in ruimtes die maar een minimale opbouwhoogte toelaten. Hierbij kunnen de systeemplaten afhankelijk van de gewenste vloerbekleding, rechtstreeks worden betegeld, gegoten of met een afbouwplaat voor de aanpassing van de opbouwhoogte bekleed.

Krachtige vloerverwarming – minimale opbouwhoogte

 

In de gemakkelijk hanteerbare systeemplaten zijn buisvoeringssleuven ingefreesd, die de snel te monteren PB-buis een grote vasthoudkracht bieden. Deze draagt in combinatie met een geschikte gietmassa ertoe bij dat vanaf nu de statisch stabiliserende uitbouwplaten overbodig zijn. In plaats daarvan wordt na het plaatsen van de verwarmingscircuits een zeer vloeibare gietmassa gebruikt. Daarmee worden egaliteitstoleranties bereikt die zelfs voldoen aan DIN 18202 voor verhoogde eisen.
 
De bestaande systeemplaten zijn compatibel met de nieuwe platen. Ze kunnen dus probleemloos met elkaar worden gecombineerd voor conventionele vloeropbouwen. Om het risico op verwisselingen uit te sluiten, zijn de systeemplaten met gefreesde sleuven bovendien eenduidig gekenmerkt.

Eigenschappen en voordelen in detail
  •  vloerverwarmingssysteem met 18 mm dikke systeemplaten uit gipsvezel
  •  met ingefreesde buisvoeringssleuven voor de opname van zuurstofdichte polybuteenbuizen 12 x 1,3 mm
  •  verbeterde hechtkracht door bevestigingsnoppen in de basisplaten en insnijdingen in de kopplaten
  • door de geringe en individueel aanpasbare opbouwhoogte en het geringe oppervlaktegewicht bijzonder geschikt voor renovatie- en saneringsprojecte
  •  direct tegelen, gieten of bekleden met een afbouwplaat mogelijk
  • gegarandeerd beloopbaar bij vergietmassa na 2 tot 4 uur, bekleedbaar met tegels, tapijt of pvc na 24 uur en met parket en laminaat na 3
  • droge installatie mogelijk – daarom uiterst geschikt voor gebouwen waarin geen vocht mag komen 
  •  legraster 100 mm
  •  DIN-gekeurde systeembetrouwbaarheid
Fonterra Reno
Fonterra Reno vloerverwarming – uiterst geschikt voor renovatieprojecten
Reno verdelerplaat
De 3-delige verdelerplaat zorgt voor de eenvoudige aansluiting van 4 tot
Fonterra Gietmassa
Met de speciaal op het systeem afgestemde vergietmassa wordt een heel vlakke vloeropbouw gerealiseerd.