Persen in plaats van solderen
Persen in plaats van solderen

Traditioneel worden koperen buizen in een installatie voor bijvoorbeeld drinkwater gesoldeerd. Afhankelijk van de diameter, toepassing en medium wordt er hard of zacht gesoldeerd. Echter, vanwege tijdsdruk en de vraag naar snellere en ook veiligere systemen heeft Viega zo´n 20 jaar geleden al het praktische alternatief ontwikkeld voor de installatiemarkt.
 

Tot 50 procent tijdsbesparing en gegarandeerde veiligheid

 

In veel landen in Europa zijn deze leidingsystemen zelfs goedgekeurd voor gasinstallaties! De belangrijkste pijler onder deze veiligheid is de gegarandeerde werking van het SC-Contur, die alleen Viega persfittingen bieden. Bij de "natte" persproef zal de fitting duidelijk en herkenbaar water doorlaten. Hiermee worden vergeten persfittingen direct herkenbaar in het drukbereik van 1,0 tot 6,5 bar. Bij de "droge" persproef met perslucht of een inert gas, is het systeem werkbaar met een druk van 22,0 mbar tot 3,0 bar - wat betekent dat een verbinding die niet is geperst, altijd kan worden opgespoord om schade in de toekomst in de installatie en dus in het gebouw uit te sluiten. De tijdrovende visuele inspectie vervalt hierdoor.

 

Flexibel en stabiel

 

De snelle verwerking van de Viega persfittingen is al even indrukwekkend. Er zijn slechts drie processtappen - afkorten van de buis op lengte; het monteren van de persfitting en het markeren van de insteekdiepte - en die staan garant voor een snelle montage. Geen kalibratie nodig, zoals in het geval van andere installatiesystemen wel noodzakelijk is. Dat scheelt wel 30 tot 50 procent arbeidstijd, afhankelijk van de buisdiameters in vergelijking met solderen.

 

Eén compact persmachine


Het persen van de fittingen wordt uitgevoerd met de bijpassende persmachine en persbekken. Evenals netvoeding persmachines (type 4E 230 volt), zijn er ook accu persmachines (type 4B 18 Volt) die een hoge mate van flexibiliteit bieden. De persmachines Pressgun 4E en 4B zijn geschikt voor alle diameters tot en met 108 mm. Dankzij hun uiterst compacte ontwerp kunnen ze ook gebruikt worden om te werken op moeilijk toegankelijke locaties, zoals in bijvoorbeeld standleidingen. De 180° draaibare persringen bieden nog meer flexibiliteit daar waar nodig.

 

Brandgevaar uitgeschakeld

 

Er is nog een reden waarom de vraag naar nieuwe installatiemethodes groter wordt. Namelijk het uitschakelen van brandgevaar op de werkvloer. De "koude" perstechniek is een veel veiligere manier van installeren bij renovatie werkzaamheden, vooral in vergelijking met solderen. Geen open vuur, en dus geen kans op brandgevaar, hierdoor worden ook de veiligheidsmaatregelen gereduceerd. In vele gevallen kan zelfs op een bestaande installatie worden aangesloten waar kans is op explosiegevaar, zoals in industriële omgevingen zonder onderbreking van productieactiviteiten.
 
Dergelijke industriële toepassingen profiteren ook van de breedte van het Viega productprogramma, die naast het Profipress en het Profipress G kopersysteem bestaat uit perssystemen van roestvrij staal (Sanpress en Sanpress Inox) en gegalvaniseerd staal (Prestabo).  Dit betekent dat alle installaties snel, veilig en schoon kunnen worden geïnstalleerd door de installateur met een persmachine en bijhorende persbekken.

 

Online productcatalogus:

- A1 Profipress (koper/brons) persverbindingstechniek voor sanitair/cv

- A2 Profipress G (koper/brons) persverbindingstechniek voor de gasinstallatie

- A3 Profipress S (koper/brons) persverbindingstechniek voor instalaties met hoge temperaturen.

- F1 Prestabo (verzinkt staal) persverbindingstechniek voor dunwandig stalen buis

- G1 Sanpress inox (rvs) persverbindingstechniek roestvrij staal

- L4 Pexfit Pro persverbindingstechniek voor vormstabiele meerlagenbuis en PE-Xc-buizen

 

Alle Viega persverbindingen bezitten een unike veiligheid: De Viega SC-Contur. Hierdoor worden niet geperste fittingen direct opgemerkt tijdens de natte en de droge perstest
Alle Viega persverbindingen bezitten een unieke veiligheid: De Viega SC-Contur. Hierdoor worden niet geperste fittingen direct opgemerkt tijdens de natte en de droge perstest.
Persen is sneller dan solderen. In slechts drie stappen: Buis inkorten, fitting monteren en de insteekdiepte markeren. Daarna doet de persmachine haar werk in slechts enkele seconden.
Persen is sneller dan solderen. In slechts drie stappen: Buis inkorten, fitting monteren en de insteekdiepte markeren. Daarna doet de persmachine haar werk in slechts enkele seconden.
De Viega perstechniek heeft maar één persmachine nodig. Dit scheelt niet alleen in het transport van het gereedschap, maar ook in de kosten van het vullen van gasflessen. Daarbij hebben de persmachines een onderhouds interval van slechts 1x per 4 jaar.
De Viega perstechniek heeft maar één persmachine nodig. Dit scheelt niet alleen in het transport van het gereedschap, maar ook in de kosten van het vullen van gasflessen. Daarbij hebben de persmachines een onderhoudsinterval van slechts 1x per 4 jaar.