Viega SC-Contur
Viega SC-Contur

De SC-Contur van Viega


Persverbindingen zijn zowel sneller als veiliger: de verwerking vraagt minder tijd en de SC-Contur van Viega toont per ongeluk niet geperste verbindingen bij de eerste vulling van de eenheid of tijdens een lektest, bijvoorbeeld met water.

 

Een duidelijk voordeel in termen van veiligheid
 
Door de minimale productietoleranties lijken de pijp en de verbinding al verzegeld voor ze geperst zijn. De verbindingen kunnen echter loskomen door plotse drukstijgingen als de eenheid al in gebruik is en zo’n waterlek kan al snel heel wat schade aanrichten. Zelfs bij een erg lage stroomdruk zal er water uit de SC-Contur van een verbinding lekken als deze niet (correct) geperst is. Dit voorkomt dure schade achteraf.

Veiligheid gaat voor alles: zelfs bij gasinstallaties zorgt de

SC-Contur voor een unieke veiligheidsfactor!
 
Eenvoudigere herstellingen


De praktische verwerkingsvoordelen van persverbindingen zijn even belangrijk voor nieuwe installaties als bij herstellingen aan bestaande systemen. Naargelang de nominale breedte, is een persverbinding tot 40 % sneller af te werken dan een gesoldeerde verbinding. 

 
Bij herstellingen aan drinkwatersystemen moeten de systemen niet volledig worden afgelaten op voorhand. Want terwijl vocht solderen en lassen nagenoeg onmogelijk maakt, kunnen de verbindingen zelfs als er nog water in het systeem zit, probleem-loos worden geperst.
 
Voor leidingen in koper, staal en stabiele samenstellingen


Viega biedt de snelle en veilige persverbindingstechnologie aan voor alle leidingsystemen in alle gebruikelijke toepassingen. Metalen leidingsystemen zoals (koper), (roestvrij staal) en Prestabo (gegalvaniseerd staal) zijn allemaal voorzien van SC-Contur, net zoals bij Pexfit Pro.

 
Naargelang het materiaal en de toepassing (bv. drinkwater, verwarming, gas, perslucht, brandblusleidingen) biedt Viega geschikte drukverbindingen met de bijbehorende afdichtings-elementen. Om verwarring tussen deze persverbindingen te voorkomen, werden ze allemaal gemarkeerd met gekleurde puntjes. Zo zijn de verbindingen met groene puntjes exclusief voor drinkwater, die met gele puntjes voor gasinstallaties en die met rode puntjes voor verwarmingssystemen.

Centrale dichtheidscontrole dank zij de SC-Contour
Centrale dichtheidscontrole dankzij SC-Contur
De Viega SC-Contour voor alle persverbindingen.
De Viega SC-Contur voor alle persverbindingen.
Niet geperste fittingen worden  direct opgemerkt tijdens de natte en de droge persproef.
Niet geperste fittingen worden direct opgemerkt tijdens de natte en de droge persproef.