Fonterra: De PB-buis nu nog flexibeler
Fonterra: De PB-buis nu nog flexibeler

Dankzij de polybuteenbuis van Viega kunnen Fonterra vloer- en wandverwarmingssystemen voortaan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie op een snelle en betaalbare manier worden geïnstalleerd. In de afmetingen 12 x 1,3 mm en 15 x 1,5 mm heeft de buis intussen al iedere dag op de werkplaats bewezen hoe flexibel ze is. Nu is de Fonterra PB-buis ook verkrijgbaar in de volgende standaardmaten: 17 x 2,0 mm, 20 x 2,3 mm en 25 x 2,3 mm. Viega is er ook in geslaagd om de buigbaarheid van de buis nog te verbeteren.

 

20 % betere buigbaarheid

 

De grote flexibiliteit van de nieuwe PB-buis is in de praktijk vooral erg handig bij installaties in krappe ruimten – bijvoorbeeld in kleine toiletten voor gasten en onder dakhellingen. Ook bij lage buitentemperaturen kan de nieuwe PB-buis gemakkelijker worden geplaatst, aangezien ze veel minder torsieweerstand biedt dan andere buizen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ondanks de met 20 % verbeterde buigbaarheid zijn de dikte van de wand van de buis en daardoor ook de prestaties ongewijzigd gebleven.

 

Veelzijdig

 

De buizen van 12 t/m 20 mm kunnen met de noppen- of tackerplaten van Fonterra Base respectievelijk Fonterra Tacker worden gecombineerd. De maten 20 x 2,0 mm en 25 x 2,3 mm zijn in eerste instantie bedoeld voor industriële objecten waar ze bijvoorbeeld worden ingezet voor betonkernactivering of industriële vloerverwarming. Bij deze projecten worden de Fonterra-buizen direct op wapeningsmatten of klikrails geïnstalleerd.

 

Zowel voor vloer- als voor muurverwarming

 

Het gebruik van de nieuwe PB-buis is vooral rendabel bij de Fonterra Base 12/15 en Base 15/17 noppenplaten. De buis kan ook met Fonterra Tacker of Fonterra Side voor oppervlaktetemperatuurregeling van wanden worden gecombineerd. Dankzij haar goede buigeigenschappen kan de buis ook perfect aan de voorgefreesde gipsvezelplaten van Fonterra Reno worden aangepast.

De nieuwe buis uit het Fonterra-programma kan zoals gewoonlijk met alle op het systeem afgestemde verbindingen en installatiecomponenten – zoals koppelingen of verdeelstukken – worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de perswerktuigen en de persklauwen.
 
Vraag ook informatie over het nieuwe Fonterra-regelstation voor kleine oppervlakken voor de snelle ombouw op oppervlaktetemperatuurregeling in het kader van renovatieprojecten.

er buigbare PB-buis voor Fonterra vloer en wandverwarming.
Zeer buigbare PB-buis voor Fonterra vloer- en muurverwarming.
Eenvoudige installatie ook in kleine ruimtes en bij lage buitentemperaturen.
Eenvoudige installatie ook in kleine ruimtes en bij lage buitentemperaturen.