Info

Systeembeschrijving

 • Persfittingsysteem met persfittingen van ongelegeerd staal 1.0308 voor zwarte, verzinkte, industrieel gelakte en gepoedercoate stalen buizen conform NBN EN 10255 (oud: DIN 2440, 2441, 2442) en conform NBN EN 10220 (oud: DIN 2448/1 en 2458/1).

   

  Persfittingen
  Megapress-persfittingen zijn van staal 1.0308 met een uitwendig galvanische zink-nikkelcoating.
  Alle maten met SC-Contur – bij de montage per ongeluk niet-geperste verbindingen worden duidelijk zichtbaar bij het vullen van de installatie. Het SC-Contur is gecertificeerd en voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het DVGW-werkblad W 534, punt 12.14, fitting met gedwongen lekkage.
  Bij dichtheidstests met water garandeert Viega dat niet-geperste verbindingen binnen het drukbereik van 1,0 bar–6,5 bar worden herkend, bij droge dichtheidstest met perslucht of inerte gassen van 22 mbar–3,0 bar.

   

  Markering
  Zwarte stip, zwarte rechthoek met symbool "Niet voor drinkwaterinstallaties"

   

  Dichtelementen:
  EPDM, zwart (ethyleen-propyleen-dieen-rubber); tot 110 °C; niet bestendig tegen koolwaterstof-oplosmiddelen, gechloreerde koolwaterstoffen, terpentine, benzene

   

  Afmetingen
  D½ (DN15); D¾ (DN20); D1 (DN25); D1¼ (DN32); D1½ (DN40); D2 (DN50)
  D=uitwendige buisdiameter conform NBN EN 10255

   

  Toepassingsgebieden
  Gesloten verwarmingsinstallaties
  Gesloten koel- en verwarmingscircuits
  Persluchtinstallaties
  Industrie en machinebouw
  Brandblus- en sprinklerinstallaties
  Installaties voor technische gassen (aanvraag vereist)

   

  Het gebruik voor andere dan de beschreven toepassingen moet via een materiaalaanvraag worden afgestemd met de Viega Technical Support.

   

  Bedrijfsvoorwaarden

  •Bedrijfstemperatuur Tmax = 110 °C
  •Bedrijfsdruk pmax = 16 bar


   

  Aanwijzingen
  Megapress is geschikt voor
  •montage van verwarmings-, koel- en industriële installaties, vereiste minimale wanddikten voor buizen conform NBN EN 10220 s=1,0 mm, voor buizen maten = DN32 s=0,5 mm

   

  Het Megapress-systeem is niet geschikt voor
  •brandgassen volgens DVGW-werkblad G 260
  •drinkwaterinstallaties en andere open systemen


  Megapress-componenten mogen uitsluitend worden gebruikt samen met de onderdelen die tot het systeem behoren!

   

  Bescherming tegen uitwendige corrosie
  De persfittingen zijn met een hoogwaardige zink-nikkel-coating optimaal beschermd tegen corrosie – bijv. bij optredend condens in koelinstallaties.
  De gebruikte buis moet worden beschermd met geschikte maatregelen voor corrosiebescherming – informatie van de fabrikant in acht nemen.
  Buis en fittingen moeten volgens de regels van de techniek eveneens worden geïsoleerd.

   

  Gebruik van persgereedschappen
  De veilige werking van Viega persfittingsystemen hangt in eerste instantie af van de storingvrije toestand van de gebruikte persmachines en persgereedschappen. Om persverbindingen te maken adviseren we daarom Viega persgereedschappen te gebruiken en deze regelmatig te laten controleren door geautoriseerde servicediensten.

   

  Technische gegevens
  Persfittingen en onderdelen worden continu geoptimaliseerd. Zo nodig kunt u de actuele Z- en inbouwmaten vinden in het downloadgedeelte van de Viega homepage: www.viega.be/Download/nl