Info

Systeembeschrijving

 • Zonne-boiler
  Viega

  Markering op de perskoppelingen
  Viega

  Assortiment perskoppelingen

  Persfittingsysteem met koperen en bronzen persfittingen, getest volgens DVGW-werkblad W 534 met DVGW-keurmerk, koperen buizen conform NBN EN 1057, voor verwarmingsinstallaties met bedrijfstemperaturen van T = 140 °C en piektemperaturen van kortstondig Tmax = 280 °C, bijv. zonneboiler-, stadsverwarmings- en lagedrukstoominstallaties.

   

  Persfittingen
  Alle maten met SC-Contur – bij de montage per ongeluk niet-geperste verbindingen worden duidelijk zichtbaar bij het vullen van de installatie. Het SC-Contur is gecertificeerd en voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het DVGW-werkblad W 534, punt 12.14, fitting met gedwongen lekkage.
  Bij dichtheidstests met water garandeert Viega dat niet-geperste verbindingen binnen het drukbereik van 1,0 bar–6,5 bar worden herkend, bij droge dichtheidstest met perslucht of inerte gassen van 22 mbar–3,0 bar.

   

  Markering
  Witte stip en witte rechthoek met opschrift »FKM«

   

  Dichtelementen:
  FKM, matzwart

   

  Afmetingen/materiaal
  Standaardmaten: d 12; 15; 18; 22; 28; 35 uit koper
  Bronzen persfitting met draadaansluiting

   

  Toepassingsgebieden
  Zonneboilerinstallaties (vlakke collectoren/vacuümcollectoren)
  Stadsverwarmingsinstallaties
  Lagedrukstoominstallaties

   

  Het gebruik voor installaties met additieven – bijv. anticorrosie- of antivriesmiddelen – of voor andere dan de beschreven toepassingen moet via een materiaalaanvraag worden afgestemd met Viega Technical Support.

   

  Bedrijfsvoorwaarden
  Zonneboilerinstallaties (vlakke collectoren / vacuümcollectoren)

  •Bedrijfstemperatuur T = 140 °C; kortstondig Tmax = 280 °C
  •Bedrijfsdruk pmax = 16 bar

  Stadsverwarmingsinstallaties
  •Bedrijfstemperatuur Tmax = 140 °C
  •Bedrijfsdruk pmax = 16 bar

  Lagedrukstoominstallaties
  •Bedrijfstemperatuur Tmax = 120 °C
  •Bedrijfsdruk pmax = 1 bar


  Aanwijzing
  Het gebruik van Profipress S- en Profipress-fittingen met FKM-dichtelementen in drinkwater- en gasinstallaties is niet toegestaan!

   

  Gebruik van persgereedschappen
  De veilige werking van Viega persfittingsystemen hangt in eerste instantie af van de storingvrije toestand van de gebruikte persmachines en persgereedschappen. Om persverbindingen te maken adviseren we daarom Viega persgereedschappen te gebruiken en deze regelmatig te laten controleren door geautoriseerde servicediensten.

   

  Technische gegevens
  Persfittingen en onderdelen worden continu geoptimaliseerd. Zo nodig kunt u de actuele Z- en inbouwmaten vinden in het downloadgedeelte van de Viega homepage: www.viega.be/Download/nl