Info

Systeemomschrijving

 • Profipress G Kupferrohrsystem mit Pressverbindungstechnik für die Gasinstallation Kennzeichnung von Profipress G für die Gasinstallation

  Markering

  Koperbuispersverbindingssysteem voor installaties van gasleidingen volgens NBN D 51-003 en NBN D 51-006, met ATG keurmerk, getest volgens KVBG specificaties 2001/02 en voor de installatie van stookolieleidingen en dieselbrandstofleidingen, als zuig- en drukleiding, met algemene toelating voor bouw.

   

  Bruikbaar voor installatie volgens DVGW-werkblad G 600 - DVGW-TRGI 2008 en TRF.
  Bruikbaar voor installatie van brandstofleidingen voor stookolie en diesel mits het in acht nemen van de toelating van bouw- en woningstoezicht Z-38.4-71.

   

  Secondensnel koud verbinden met de daaruit resulterende voordelen. Geen koppelingen door solderen, dus ook geen brandgevaar, belangrijk bij renovaties.

   

  Profipress-koppelingen beschikken over SC-Contur (Safety Connection), deze functie zorgt ervoor dat niet geperste koppelingen steeds zichtbaar zijn door het lekken van de fitting.

   

  Profipress G-koppelingen zijn ondemonteerbare, trekvaste buisverbindingen.
  Vormvast voor snelle en zuivere installaties voor kelder-, stijg- en verdeelleidingen.

   

  Omvangrijk buiskoppelingenassortiment zorgt voor veelzijdige installatie- en aansluitvarianten. Afmetingen van de koppelingen: d 12, 15, 18, 22, 28, 35, 42 en 54.

   

  Afmetingen van de koppelingen voor stookolie- en dieselbrandstofleidingen:

  •Persverbindingen tot en met d 54 (DN 50)
  •Persverbindingen met draadfitting tot DN 32 (1¼)


   

  Opgelet:
  Voor aardgas: volgens NBN D 51-003.
  Voor vloeibaar gas (butaan, propaan): Profipress G volgens NBN D 51-006.

   

  De materiaalcombinaties koper/brons resp. koper/koper zorgen voor het behouden van de traditionele installatiegewoonten.

   

  Het elektrohydraulisch persgereedschap en het accu-persgereedschap brengen een ondemonteerbare, krachtige verbinding tot stand.

   

  Toepassingsgebieden Profipress G:
  Aardgas
  Vloeibaar gas
  Stookolie
  Dieselbrandstof

   

  De maximale bedrijfstemperaturen en drukken van de verschillende toepassingsgebieden vindt u in de technische documentatie.

   

  Voor de gasinstallatie alsook voor de installatie van stookolie- en dieselbrandstofleidingen zijn enkel Viega koperen en bronzen persfittings getest en toegelaten, dewelke met een gele rechthoek gemarkeerd zijn en van het opschrift "Gas MOP5 GT/1" voorzien zijn.

   

  Gebruik van persgereedschappen
  De functionele veiligheid van de Viega persverbindingsystemen hangt in de eerste plaats af van de perfecte staat van de gebruikte persmachines en persgereedschappen. Voor het maken van persverbindingen raden wij daarom het gebruik aan van Viega persgereedschappen met hun daarbij horende onderhoud door geautoriseerde serviceplaatsen.

   

  Technische gegevens
  Perskoppelingen en bouwdelen worden voortdurend geoptimaliseerd. Indien nodig kunnen alle Z-maten en inbouwmaten gedownload worden op viega.be/Download/nl.

Systeemcomponenten

 • Op deze plaats vindt u slechts een  selectie van voor deze productgroep typische componenten.
  Voor alle systeemcomponenten zie navigatiepunt Assortiment.

  • overgangsstukken en flenzen

  • specifieke T-stukken


Technische Dokumentatie

Referenties